Det händer i Österbotten

Woop woop! Nu blir det omställande och mångsidigt program här i plattlandet! Hela veckan händer det lite dittan och dattan som har med hållbarhet att göra under den första någonsin Transition Week Ostrobothnia.

Eftersom vi i Slow Food Ostrobothnia står bakom evenemanget så kretsar det hela förstås kring maten vi äter: både i föreläsning- och bufféformat. Väälkumi!

Här är ett sammandrag av allt som händer denna vecka runtom i Österbotten.

- föreläsning: Mark istället för marknad – en eko-hipsters resa från storstan till landet, 4.10 Ritz/Vasa
- författarträff och fotoutställning med Johanna Granlund som skrivit boken ”Av jord”, 4.10 Ritz/Vasa
- upplevelse/meditation: Intern omställning ute i naturen, 5.10 Veikars/Korsholm
- filmkväll med dokumentären ‘Demain-Tomorrow’, 6.10 Ritz/Vasa
- fredagsmys i Sundom, 7.10
- EKOmarthornas REKOlunch: 8.10, Aspegrens trädgård/Jakobstad.
- höstbrunch i Karperö, 9.10, Karperö UF/ Korsholm
- traditionellt Matkalas i Bertby, 9.10, Bertby UF/Vörå

Ajajaj, härrrliga tider vi lever i!



David Jonstad som föreläser imorgon på Ritz.
Bilden är från Svergies Radio där man kan höra på en del av Davids berättelse och tankar.

Kommentarer

Drömgården sa…
Vi har haft temavecka i Pedersöre denhär veckan med "eko & närodlat". Till köken har det kommit kött från Esse highlandkossor, korv från Björkens i Kronoby, närproducerade grönsaker, ekologisk bröd från Sundby, lokal fisk och ekologisk mjölk osv.. Man önskar ju att man ständigt kunde ha såhär till kommunens skolor, dagisar och äldreboende...
/Kitty
Åh, nåmen detta kunde ju ha kombinerats på nåt sätt, eller hur! Fina grejer det där, man önskar verkligen att det alltid vore så. MEN kanske det inte alls är en omöjlighet! Eller jag tror definitivt att vi kan ändra på saker o ting.