Stort och litet (och bloggarnas dödssynder)

Det finns så mycket att skriva om, både stort och litet, men ack denna ständiga tidsbrist. Jaa-a, jag vet att klagovisor om stress och hälsa är en av bloggarnas dödssynder. Vilka förövrigt är bland annat:


Du skola icke blogga om vad du drömt: inte ens du förstår hur handlingarna i drömmen hänger i ihop, så varför skulle någon annan då göra det. Ingen bryr sig.

Du skola icke blogga om hur det känns att vara förkyld: alla vet hur det känns och ingen bryr sig.

Du skola icke blogga om hur mycket du har att göra: i dagens läge är 99% av oss stressade och har för mycket att göra. Ingen bryr sig.

Du skola icke blogga 1001 bilder av dina barn: 2-3 bilder/dag är maximalt antal för, ärligt talat, ingen bryr sig.

Du skola icke blogga fem gånger på raken under 24h och sedan ha en paus på några veckor för att upprepa samma bloggripuli igen om och om igen.


Vilka andra dödssynder har bloggare?






Nu när vi kommit förbi denna lilla parentes så kan jag tipsa er om följande saker:
  • diskussionskväll kring skolmat: Framtidens skolmat arrangeras onsdag 8.3 kl. 18:30 i Veikars av Kvinnoförbundet i Korsholm i samarbete med Älvbyarna och Slow Food Ostrobothnia. Undertecknade kommer att vara där tillsammans med Österbottens redigaste kock Björn Helsing samt kosthållschef Marcus Åkerblom med flera.

  • en intressant artikel om att downshifta och leva enkelt, eeh, utan el och rinnande vatten. Förvisso ganska extremt jämfört med normen, men skönt med folk som vågar och orkar leva utanför boxen. Vet inte om jag själv skulle längta efter eller klara av ett liv som Mathias och Tova har, men någonting åt det hållet. Självförsörjning är det nya svarta! (I alla fall i mina kretsar)

  • stick- och fotocafé som Replot museiförening tänker dra igång från och med följande veckas torsdag 2.3 kl. 18-20. Det handlar om fri samvaro och avslappnad stämning. Att träffas och handarbeta tillsammans och samtidigt ta en titt på gamla fotografier, kanske lite gamla mönster och så vidare. Vi ser hur det utvecklas!


Ha det gott!





Kommentarer